Vlaams Wushu Instituut vzw

Chinees krijgskunst

Het Vlaams Wushu Instituut werd in 1996 opgericht om de verschillende disciplines van de eeuwenoude Chinese krijgskunst “Wushu/Kung Fu” te beoefenen en te promoten. Het is inmiddels uitgegroeid tot een vaste waarde binnen de Belgische en Europese wushu-wereld. 

Onze hoofdleraar shifu Patrick Van Campenhout bestudeert de Chinese krijgskunsten al sedert 1975, behaalde meerdere Belgische en Europese titels in Wushu en Taijiquan en is huidig voorzitter van de Belgische (BWuF) en Europese Wushu Federaties (EUWUF) en bestuurder van het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC) en de Marketing en Ontwikkelingscommissie van de Internationale Wushu Federatie (IWUF).

Binnen het VWI werkt hij samen met zijn team van trainers en assistenten om alle aspecten van wushu aan te bieden gaande van Chinees Boksen en Zelfverdediging tot Taijiquan en Wushu/Kung Fu. Er zijn mogelijkheden om puur recreatief te trainen maar ook om een competitieve carrière uit bouwen binnen de VWI Wedstrijdploeg welke reeds vele successen behaalde op binnen- en buitenlandse toernooien (Nederland, Frankrijk, China, UK, Letland, ...)
De lessen en trainingen worden gegeven op een pedagogisch verantwoorde manier, rekening houdend met de mogelijkheden van de beoefenaars en met kwaliteit als label. Belangrijke waarden zoals wederzijds respect, verdraagzaamheid, zelfdiscipline en geduld worden op termijn aangeleerd. Trainers en assistenten blijven zich ook constant bijscholen met o.a. stages bij het wushu-topteam in Hong Kong.

Jong of ouder, recreatief of competitief, er is voor ieder wat wils. Voor meer info ga naar onze website www.vwi.be of contacteer ons via Facebook of Instagram.

In regio Dendermonde bieden wij volgende trainingen aan:

 • Chinees Boksen & Zelfverdediging (+14 jaar)
  • Dinsdag van 21u00 tot 22u00
 • Kung Fu Kids (5-18 jaar)
  • Zaterdag van 09u30 tot 10u30
 • Taijiquan
  • Donderdag van 20u15 tot 21u45
 • Wushu/Kung Fu (+18 jaar) (Modern & Traditioneel)
  • Zaterdag van 10u30 tot 12u00

Alle trainingen gaan door in het Sportcentrum van Sint-Gillis-Dendermonde, Van Langenhovestraat 203a.

Contact

Tel.
052-33 74 74
info@vwi.be
Website
www.vwi.be